TRSM (Toplum Ruh Sağlığı Merkezi)
12 Ocak 2024

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi 2014 yılında açılmıştır.

2018 tarihi itibariyle kurumumuzda 1 uzman psikiyatrist, 2 hemşire, 1 sosyal çalışmacı, 1 psikolog, 1 sekreter,1 güvenlik görevlisi, 2 hizmetli personel, 2 şoför görev yapmaktadır. Ayrıca Sinop Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından İş-Uğraş terapileri için öğretmen görevlendirilmektedir.

Kurumumuza başvurular; kişilerin ve/veya ailelerinin bireysel müracaatları, hastanemiz psikiyatri polikliniklerinden kurumumuza yapılan yönlendirme, son dönemde bir Ruh Sağlığı Hastanesinde yatarak tedavi gören bireyin tedavi gördüğü Ruh Sağlığı Hastanesinden kurumumuza yönlendirilmesi aracılığıyla olmaktadır.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde başta Şizofreni olmak üzere Atipik Psikoz denilen ve ciddi yeti yitimine sebep olan psikiyatrik hastalıklar nedeniyle bireylere ve ailelerine, tedavi ile işlevselliği tam düzelmeyen veya tedavi ile işlevselliğin deki bozulma nedeniyle çalışarak hayatını kazanamayan Bipolar Afektif Bozukluk veya A tipik Duygu durum Bozukluğu denilen psikiyatrik rahatsızlıklar nedeniyle takip ve tedavi altında olan bireylere hizmet verilmektedir. Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin psikiyatrik rahatsızlığı bulunan kişilere hizmet vermesindeki temel amaç; bu kişilerin ve ailelerinin toplumsal damgalanmaya bağlı sosyal izolasyon yaşamalarını önlemek ve hastaların ayaktan tedavilerinin sürdürülerek hastane yatışlarının azaltılması hedeflenmektedir.

Kurumumuzda bireysel danışmanlık hizmetleri, uygun olan hastalara Ruhsal Toplumsal Beceri Eğitimi grup terapileri şeklinde verilmektedir. Hasta ve hasta yakınlarına, danışanların hem ailelerine hem de topluma uyum sağlamalarını hedefleyen psikososyal eğitimler verilmektedir. Kurumumuza bedensel, zihinsel ve psikiyatrik nedenlerle gelemeyen hastalara da ev ziyaretleri yapılarak ulaşılmaktadır. Hastaların hafıza, dikkat, yaratıcılık ve öz güvenlerini arttırmak ve bunun yanı sıra sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla resim ve el sanatları atölye çalışmaları, mutfak ve bahçe terapisi, drama çalışmaları gibi faaliyetler yürütülmektedir.

Adres: Gelincik Mahallesi Nergis Sokak No:32 Merkez SİNOP

Telefon: 0368 271 44 85