03 Ocak 2024

Sinop Atatürk Devlet Hastanemizin Ek Binasında 2 Ocak 2024 tarihi itibariyle Ergoterapi Ünitesi hizmete başlamıştır. Otizm spektrum bozukluğu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, gelişim geriliği, yazı yazma ve ince motor beceri sorunları, down sendromu, gelişimsel koordinasyon bozuklukları, disleksi başta olmak üzere duyusal, motor ve bilişsel beceri alanlarında zorluk yaşayan günlük yaşama, okula ve çevreye uyum sağlamakta güçlük çeken  0-10 yaş arası çocuklar Çocuk Psikiyatristinin yönlendirmesiyle Ergoterapist Furkan Arama tarafından standardize testlerle değerlendirilip Ergoterapi programına alınacaktır.
Ergoterapi doğuştan gelen veya sonradan gelişen duyusal, fiziksel, sosyal, bilişsel becerilerde oluşan bozuklukları iyileştirmeyi ve geliştirmeyi amaçlayan danışan merkezli bir sağlık mesleğidir. Ergoterapinin amacı kişinin günlük yaşantıdaki becerilerini geliştirerek yaşam kalitesini artırmak ve  toplumsal hayata katılımını sağlamaktır.
Ergoterapi ünitemizde çocuğun ihtiyacı ve isteği doğrultusunda duyu algı motor bütünleştirilmesi,günlük yaşam aktiviteleri eğitimi, ince ve kaba motor aktiviteler,akademik becerilere yönelik aktiviteler, yazı yazma, dikkat, hafıza, görsel algı, el göz koordinasyonu, denge koordinasyon, vücut farkındalığı, postural kontrol, motor planlama becerileri, bilateral entegrasyon, lateralite, ince ve kaba kavramalar, okul ve oyun aktiviteleri gibi alanlarda hizmet verilecektir.

Ergoterapi Ünitesi 1

Ergoterapi Ünitesi 2